På två språk – Kahdella kielellä

Onsdagen den 24 april kl. 16 öppnas i Iso Omena projektet ”På två språk – Kahdella kielellä”. Finlandiabelönade författaren Juha Hurme kommer att intervjuas på svenska och finska av lokala gymnasieelever kl. 16-17 på Stage-scenen. Projektet har initierats av Esbo stadsbibliotek, som inbjudit Esbo hembygdsförening att delta. Hembygdsföreningens fotoutställning Bilder från Gammelgård under 1900-talet visas Föreningens ordförande Håkan Blomberg håller ett anförande vid öppningen..

Projektet ”På två språk – Kahdella kielellä” går ut på att ordna evenemang för olika målgrupper och sker på de båda inhemska språken, för att folk från båda språkgrupperna ska kunna samlas och uppleva saker tillsammans