Möt våren i Paris

Esbo hembygdsförening ordnar en fyradagarsresa till Paris våren 2018. Datum för resan är 23-26 april och vårt hotell är centralt belägna Best Western Roncerary Opera. Vi har reserverat 42 platser. Med vår svensk språkiga guide besöker vi de centrala sevärdheterna med Eiffeltornet, Versailles, Louvren, Montmartre, Moulin Rouge m.m.

Vi har nu en returplats ledig. Förfrågningar, se nedan.

Reseprogrammet:

Dag 1. Måndag 23.4 Eiffeltornet och Montmartre

Vi åker med Finnairs morgonflyg till Paris, där vår svenskspråkiga guide möter med buss och chaufför. Vi gör en innehållsrik stadsrundtur omfattande historiska bygg-nader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Avslutningsvis åker vi upp i Eiffeltornet. Under dagen intar vi en gemensam lunch.

Efter att ha checkat in på hotellet och vilat en liten stund åker vi upp på höjden Montmartre, där Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, strävar mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar.

Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Höjdpunkten för aftonen i Montmartre blir en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik.

 Dag 2. Tisdag 24.4 Solkungens Versailles och under broarna i Paris

Vi åker till Solkungens slott i Versailles ett par mil utanför Paris. Med hjälp av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsplanerare anlade Ludvig XIV där ett palats som sak-nar motstycke. Under vår vandring genom slottet möts vi av lyx, flärd och överdåd. Den allra mest praktfulla salongen är spegelsalen.

När skymningen faller över Paris åker vi på en stilla båtfärd på Seine där det serveras en klassisk fransk middag.

Dag 3 Onsdag 25.4 Louvren och Moulin Rouge

Louvren är kanske världens mest besökta nationalmuseum. Här finns konstskatter från hela världen. Mest känt är Louvren troligtvis för att det är här den berömda oljemålningen Mona Lisa förvaras.

 Dagen avslutas på Moulin Rouge, Paris mest omtalade kabaréscen. Glittret, glamouren och plymerna för oss i klassisk fransk anda tillbaka till La belle époque. Vi möts av en färgsprakande föreställning, av sång och musik och den legen-dariska cancandansen. Vi intar en middag, ridån går upp medan champagnen flödar och vi lutar oss tillbaka och njuter.

Dag 4 Torsdag 26.4 Besök på Finlands Kulturinstitut

På förmiddagen finns tid för strövtåg och shopping på egen hand. Därefter intar vi en gemensam lunch och besöker Finlands Kulturinstitut. Sedan är det dags att åka till flygplatsen där vår guide vinkar adjö.

Teknisk arrangör är Frimans resor

Pris i 2-personers rum är 1250 € /person. Enkelrumstillägg 215 €.

I priset ingår:

- Finnairs direkta flyg Helsingfors-Paris-Helsingfors, morgonflyg utresa och    
  kvällsflyg retur
- 3 x övernattning i 2-personers rum på centralt belägna Best Western  Roncerary Opera *** inkl. frukost
- lunch dag 1 och dag 4
- busstransporter med lokal buss och chaufför enligt dagsprogrammet
- stadsrundtur i Paris
- inträden enligt programmet ovan – Eiffeltornet, Versailles, Louvren
- fransk middag till tonerna av levande musik
- Moulin Rouge inkl. show, middag och dryck
- tur med på flodbåt inkl. middag
- besök på Finlands kulturinstitut
- svenskspråkig reseledare med under hela vistelsen i Paris

Förfrågningar: Marina Calander, tfn 050-309 7373, e-post marina.calander@saunalahti.fi .