Esbo hembygdsföreningin julkaissut

Esbo hembygdsförening on vuodesta 1995 julkaisut kymmenkunta kirjaa. Kolmessa kirjassaon suomenkielinen teksti.

Esbo från ovan – Espoo ilmasta – Espoo from above on kolmikielinen. Kirjassa on noin 150 Tage jaJan Strandströmmin helikopterista ottama valokuvaa sekä muutama vanha lentokuva. Ulf Johansson on asiantuntevasti kirjoittanut kuvatekstit

Porkkalan alueen kohtalosta on tehty kaksi kirjaa Käännekohta suomeksi ja Vändpunkt ruotsiksi. Noin 80 Porkkalasta evakuoitua on haastateltu kirjassa. Evakkojen kertomuksia ei ole julkaistu sellaisenaan, vaan valittuja otteita on koottu uusiksi temaattisiksi kokonaisuuksiksi. Kirjan ovat kirjoittaneet Sten Björkman, Nina Hjelt ja Liisa Ropponen.

Mor Annas väg – Anna-muorin tie-kirjassa Henry Rask ja Marianne Stubbe kertovat Anna Moreliuksen työstä kotiseutihmisenä. Hän oli innostunut museoihminen ja toim Esbo hembygdsföreningenin museointendenttinä. Noin 300 vanhaa työkalua, huonekalua y.m. sirrettiin vuonna 1958 perustettuun Glimsin kotiseutumuseoon. Kirja on kaksikielinen jossa rutsinkielinen ja suomenkielinen teksi esitetään rinnakkain.

Kirjat ovat saatavilla Lagstadin kotiseututalossa kesän jälkeen tiistaisin 15.8 päivästä alkaen.