Esbo hembygdsförening rf

Esbo hembygdsförening on perustettu vuonna 1916 ja on siten Espoon vanhin ruotsinkielinen kotiseutuyhdistys. Sen tehtävänä on seudun historian ja perinteiden esiintuominen muuttuvassa ympäristössä. Yhdistys julkaisi juhlavuotena fil.toht. Aapo Roseliuksen kirjoittaman kirjan Esbo – hembygd i förvandling. Jäsenten lukumäärä on 360.

Lagstad hembygdsgård

Yhdistys on yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa restauroinut Espoon vanhimman kunnallisen koulurakennuksen. Rakennuksessa toimii nyt kotiseututalomme Lagstad hembygdsgård luonnonkauniissa ympäristössä Espoon tuomiokirkkoa vastapäätä. Kotiseututalon toisessa kerroksessa toimii Lagstadin koulumuseo. Kansa koulussa-näyttely esittää Espoon kansakoulun historiaa.

Tämän lisäksi yhdistys

hoitaa Lagstadin koulumuseon opastukset

kerää vanhoja työvaiheita, työkaluja yms. esittäviä valokuvia

julkaisee Espoota käsitteleviä  kirjoja

järjestää seminaareja

tekee matkoja sekä kotimaassa että ulkomaille

Yhdistys on mukana järjestämässä useita tapahtumia kuten Pentalan saaristopäivät ja Kulturen vid ån.