Piaf – jag ångrar ingenting

Esbo hembygdsförening gör en resa till Åbo för att se musikdramat Piaf – jag ångrar ingenting. Resan sker lördagen den 21 oktober 2017.

Före föreställningen besöker vi  den vackra Åbo ortodoxa kyrkan, även kallad Heliga martyrkejsarinnan Aleksandras kyrka, ritad av Carl Ludvig Engel. Därefter äter vi en gemensam måltid i teaterns restaurang.  Reseprogrammet:

08.30 Avfärd med buss från Sökö f.d. blomkiosk, Vi åker via Esbovikens kyrka, Westendterminalen, Nordvägen vid Heikintori, Alberga station, norr om och Bemböle kaffesuga till Esbo station, P-platsen norr om.
09.30 Vi fortsätter från Esbo station
11.30 Ankomst till Åbo och besök i Åbo ortodoxa kyrka invid Saultorget. Maria Hokkinen guidar oss på svenska. Besöket räcker ½ timme.
12.15 Gemensam måltid i teaterns restaurang

14.00 Musikdramat Piaf – jag ångrar ingenting
!6.30 Efter föreställningen avgår bussen mot Esbo

Resan pris 95 euro inkluderar bussresan, teaterbiljetten, guidningen och måltiden.

Anmäl senast 20 september 2017 till Marina Calander, tfn 050-309 7373, e-post marina.calander@saunalahti.fi .

Varmt välkomna på vår resa till kulturens vagga!

Marina Calander, se ovan
Leif Söderholm tfn 044 978 8163,e-post: esbo.hembygdsforening@kolumbus.fi

Piaf – jag ångrar ingenting

Hösten 2017 sätter Åbo Svenska Teater upp musikdramat ”Piaf-jag ångrar ingenting” på Stora scenen. Föreställningen beskriver Edith Piaf som en viljestark kvinna. Hon kom från fattiga förhållanden, men satsade på sitt sjungande och blev en stjärna.

Priset för framgången var högt. Piaf försummade både vänskap och kärlek och övergav många människor för karriärens skull. I föreställningen synar den döende Piaf sitt liv och försonas med sitt förflutna. Publiken får höra många av Edith Piafs oförglömliga chansoner, sådana som Non, je ne regrette rien, Milord, Hymne à l’amour och Sous le ciel de Paris.

I rollen som Edith Piaf ses Emma Klingenberg. Under vissa föreställ-ningar ses Sarah Nedergård i huvudrollen. På scenen står också Åbo Svenska Teaters ensemble och för koreografin står Eeva Soini och Lassi Sairela / Tanssiteatteri Eri.

Texten är skriven av Peter Snickars och för regin står Jukka Aaltonen. Kapellmästare är Marko Autio och för scenografin står Markus Tsokkinen. För kläddesignen står Heidi Tsokkinen. (ÅST)

Den gemensamma måltiden

Grön sallad och hembakat bröd
Jägarens gris med örtpotatis
Lingontosca med vaniljsås.

Åbo ortodoxa kyrka

Åbo ortodoxa kyrka, även kallad Heliga martyrkejsarinnan Aleksandras kyrka, är Åbo ortodoxa församlings huvudkyrka vid Salutorget i Åbo. Kyrkan byggdes 1839-45 efter ritningar av den tyskfödda arkitekten Carl Ludvig Engel på uppdrag av kejsaren Nikolaj I. Byggnaden representerar nyklassissk stil. Ikonostasens ikoner är överflyttade från Gamla Valamo kloster.